Puukot ja veitset

Tulikoura leimalla varustettu, ammattitaidolla taottu terä on puukkosi tai veitsesi sielu. Sen laadusta voit olla ylpeä. Terien valmistuksessä käytetään hiiliteräksiä, joita oikein käsittelemällä sadaan terään kestävyyden lisäksi huippuluokan leikkaavuus.

Terän käsittelyyn kuuluvat mm. terän ja ruodon taonta, taonnan jälkeinen jännityksenpoistohehkutus ja hidas jäähdytys hiilihauteessa, teräaihion muotoonhionta, terän karkaisu, päästö ja terämallista riippuen viimeistelyhiontatyöt sekä lopuksi terän terotus ja testaus.

Kahvat valmistuvat pääosin Sepän tilallaan kasvattamasta visakoivusta, mutta myös tuohta ja nahkaa käytetään. Nahasta ja puusta valmistuvat myös kauniit tupet, jotka Seppä itse ompelee, värjää ja viimeistelee kuvioiden.

Puiset kahvat saavat suojakseen pellavaoljykäsittelyn ja tupet pintaansa nahkarasvan suojaamaan lialta ja kosteudelta. Tupen sisällä terän suojana on puusta valmistettu lesta kantajansa turvaksi. Hinnat sis. ALV 24%.

 

TULIKOURA KäyttöpuukkoTULIKOURA Käyttöpuukko

TULIKOURA Käyttöpuukko

Hyvin perinteinen ja koruton suomalainen puukkomalli, jollaisia kyläseppämme ovat valmistaneet vuosituhansien ajan. Terä 65x19mm ja hiiliterästä. Terän hamara ja lape takopinnalla. Kahva visakoivua ja värjäämättömän nahkatupen sisällä puinen lesta. Hinta 199€.

TULIKOURA Kokemäen puukkoTULIKOURA Kokemäen puukko

TULIKOURA Kokemäen puukko

Kokemäen puukolle tyypilliset piirteet ovat terän selvästi näkyvissä olevat olkapäät, kahvan päähän muotoillut viisteet sekä tupen malli, väritys ja kuviot. Terä 75x19mm, taottu vanhasta viilasta. Kahva visakoivua ja nahkatupen sisällä puinen lesta. Hinta 209€.

TULIKOURA VuolupuukkoTULIKOURA Vuolupuukko

TULIKOURA Vuolupuukko

Tukevasti miehiseen kouraan istuva vuolu/yleispuukko. Terä 105x20mm ja hiiliterästä. Kahva visakoivua, helat messinkiä ja välissä nahkaa. Nahkatupen sisällä puinen lesta. Hinta 239€

TULIKOURA ArkipuukkoTULIKOURA Arkipuukko

TULIKOURA Arkipuukko

Koivun tuohesta valmistettu kahva, jossa ote pitää ja kahva on erittäin miellyttävä kädessä. Kahvan suojana ohut vahapinnoite. Helat messinkiä. Terä 85x20mm hiiliterästä. Nahkatupen sisällä puinen lesta. Hinta 249€.


TULIKOURA RetkipuukkoTULIKOURA Retkipuukko

TULIKOURA Retkipuukko

Tummanpuhuva kaunotar. Terä 75x20mm ja hiiliterästä. Terän lape ja hamara takopinnalla. Kahva tervalla värjättyä visakoivua ja messinkihela. Kahvan pinnassa vielä pellavaöljy. Tuppi nahkaa, mustanruskea ja sisällä puinen lesta. Hinta 219€.

TULIKOURA KokkiveitsiTULIKOURA Kokkiveitsi

TULIKOURA Kokkiveitsi

Tämä täytyy jokaisen kokkaajan saada kokea! Huippuleikkaava ja erittäin tukevalla terällä varustettu keittiöveitsi kasvisten pilkkomiseen ja lihan leikkuuseen. Terä 210x45mm ja 4mm vahvaa hiiliterästä. Terän lape takopinnalla. Kahva visakoivua ja terän suojatuppi koivua. Hinta 199€.

HEINOLAN KAUPUNKI 175 Juhlavuoden puukkoHEINOLAN KAUPUNKI 175 Juhlavuoden puukko

HEINOLAN KAUPUNKI 175 Juhlavuoden puukko

Virallinen Heinolatuote. Kahva kotimaista läpivärjättyä koivuvaneria, käsitelty puuöljyllä, kahvan värit Heinolan vaakunasta ja helat messinkiä. Terä hiiliterästä, 95x20mm ja lape takopinnalla. Luonnonvärisen nahkatupen sisällä puinen lesta. Hinta 248€.

TULIKOURA Emännän veitsiTULIKOURA Emännän veitsi

TULIKOURA Emännän veitsi

Hiiliteräksestä taottu veitsi keittiöön ja puutarhaan. Koko veitsen pituus noin 160mm ja terä 75mm. Emännän kehittämä ja testaama. Naisen käteen sopiva malli. Hinta 74€.